Laga mat med elektronisk tryckkokare

Havrekrossgröt (steel cut oats) med äpple och kanel

Havrekrossgröt (steel cut oats) med äpple och kanel

 

Havrekrossgröt (steel cuts oates) med äpple och kanel
Ingredienser
  • 0,75 dl havrekross
  • 0,25 dl blandade frön (efter egen smak tex solros- och linfrön)
  • 2 dl mjölk (vanlig mjölk, alternativ som havremjölk fungerar också bra)
  • 1 äpple (tärnad)
  • kanel efter eget tycke och smak
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser i en skål eller glasburk.

  2. Börja med att hälla i 2 dl vatten i kärlet. Placera din burk/skål med på gallret.

  3. Sätt på locket och stäng ventilen. Välj Pressure och ställ tiden på 13 minuter. Förläng tiden några minuter om du föredrar en krämigare och mer genomkokt gröt. Själv föredrar jag lite tuggmotstånd.

  4. När tiden är klar låter du trycket sjunka naturligt tills tryckindikatorn har sjunkit ned.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *