Laga mat med elektronisk tryckkokare

Lime-lemoncurd

Lime-lemoncurd

Jag har alltid dragit mig för att göra egen lemoncurd då jag tycker det är lite besvärligt med att ständigt passa kastrullen på spisen, så att smeten inte blir för varm och förvandlas till en söt äggröra. I tryckkokaren slipper jag detta. Det är väldigt enkelt och smidigt och man riskerar aldrig att värma den för mycket. Jag har aldrig misslyckats med den här metoden.

Curden passar utmärkt på nybakade scones eller testa att smaksätta naturell yoghurt. Nästa gång skall jag fundera ut en annan smaksättning. Snart kommer de första rabarberna…

Ingredienser
  • 85 gr smör
  • 200 gr socker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 3 citroner
  • 3 lime
Instruktioner
  1. Mixa smör och socker i en matberedare i ett par minuter

  2. Tillsätt ett ägg åt gången och mixa ihop ägget innan du tillsätter det andra. Samma tillvägagångssätt med äggulorna.

  3. Pressa saften ur citrusfrukterna. Häll ned saften i matberedaren under tiden som knivarna kör. Låt det blandas ordentligt. Ibland kan du behöva stanna maskinen och röra i sockret som eventuellt sätter sig på kanterna.

  4. Häll sedan ned blandningen i en glasburk. Sätt ett lock på, men skruva inte åt det!

  5. Placera först gallret i botten av ditt kärl och häll i 3 dl vatten. Placera burken gallret.

  6. Sätt på locket och stäng ventilen.

  7. Tryck Manual och ställ tiden på 10 minuter. När tillagningen är klar låter du trycket sjunka naturligt innan du plockar ut din glasburk

  8. Rör om curden och låt den svalna innan du stoppar den i kylen. Den håller ungefär en vecka i kylen och minst två månader i frysen.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *