Laga mat med elektrisk tryckkokare

Refried beans

Refried beans

Tacos handlar om tillbehören och här i Sverige börjar rätten kanske att påminna lite mer om den som äts i Mexico. Åtminstone så som de äter den i USA.

Själv äter massor av tacos, men föredrar då att variera innehållet på dem. Annars hade jag tröttnat för länge sedan. Refried beans är ett av mina favorit-tillbehör och det passar dessutom utmärkt att bjuda på som proteinkälla när du väljer att utesluta kött eller om du har en vegetarian på besök vid taco-middagen.

 

Refried black beans
Ingredienser
  • 800 gr svarta bönor (2 st. tetrapack bönor)
  • 1 gul lök (hackad)
  • 4 vitlöksklyftor (hackad)
  • 1 msk miso
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 chipotle chili (går även bra med chipotle puré)
  • 3 dl vatten
Instruktioner
  1. Starta Sauté-funkionen och börja med att fräs lök och vitlök i olja. Låt den gå länge utan att få färg.

  2. Skölj av de bönorna och och låt dem rinna av innan du tillsätter dem. Krydda med miso och chili. Häll i vattnet och rör om. Stäng sedan av Sauté-funktionen.

  3. Sätt på locket och stäng ventilen. Välj manual och sätt tiden på 5 minuter. När tiden är ute låter du trycket falla naturligt.

  4. Om blandningen verkar för lös, häll först undan lite av vätskan (men spara den!). Personligen föredrar jag att mixa bönblandningen med en stavmixer men om du gillar mer klumpig röra räcker det att du mosar dem med en träslev. Om du upplever röran för fast späder du med lite av vätskan som du hällde av. Smaka av med salt och peppar.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *