Laga mat med elektronisk tryckkokare

Halloncurd

Halloncurd

Att smakasätta en curd med hallon var ett halv-lyckat experiment. Lyckat i den meningen att den smakade riktigt bra, misslyckat i den meningen att jag tycker att den fick ett ganska tråkigt utseende. Äggulorna färgar mer än vad man kan ana. Självklart går det att försöka få curden lite färggladare med hjälp av röd hushållsfärg, eller så avnjuter man den i dämpad belysning…

Halloncurd
Ingredienser
  • 85 gr smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 äggulor
  • 1 saften av en citron
  • 1 paket frysta hallon (tinade)
  • ev. några droppar röd husfärg
Instruktioner
  1. Mixa smör och socker i en matberedare i ett par minuter.

  2. Tillsätt ett ägg åt gången och mixa ihop ägget innan du tillsätter det andra. Samma tillvägagångssätt med äggulorna.

  3. Pressa saften ur citronen. Häll ned saften i matberedaren under tiden som knivarna kör. Låt det blandas ordentligt. Tillsätt sedan hallonen.Ibland kan du behöva stanna maskinen och röra i sockret som eventuellt sätter sig på kanterna.

  4. Häll sedan ned blandningen i en glasburk. Sätt ett lock på, men skruva inte åt det!

  5. Placera först gallret i botten av ditt kärl och häll i 3 dl vatten. Placera burken gallret.

  6. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck Manual och ställ tiden på 10 minuter. När tillagningen är klar låter du trycket sjunka naturligt innan du plockar ut din glasburk.

  7. Rör om curden och låt den svalna innan du stoppar den i kylen. Den håller ungefär en vecka i kylen och minst två månader i frysen.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *