Laga mat med elektrisk tryckkokare

Devil’s jam

Devil’s jam

Det här är ett ganska lyckat försök till återskapa den söta paprika/chilimarmelad som serveras på den finska texmex-kedjan Amarillo. Den passar utmärkt i kombination med grillat kött, eller som den serveras på Amarillo, i kombination med kyckling och chèvre. Är du en chiliälskare så kan du med fördel öka chilimängden. Receptet ger en ganska trögflytande sås trots namnet. Önskar du en fastare variant tillsätter du mer pektin (som redan ingår i syltsockret).

Sylten klarar sig några månader kyl men har under grillperioden en förmåga att ta slut långt före den blir gammal!

 

Devil's Jam
Ingredienser
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 rödlök (finhackad)
  • 5 vitlöksklyftor (finhackade)
  • 1 msk riven ingefära (färsk)
  • 1 röd paprika (finhackad)
  • 1-2 röd chilipeppar (finhackad)
  • 0,5 dl 12% ättika
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 1,5 dl syltsocker
  • 2 msk honung
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Häll i burken med krossade tomater och starta Sauté-funktionen (medium). Under tiden som grytan hettas upp hackar du ingredienserna och tillsätter dem i tomaterna som hettas under tiden. Anledningen till att starta med Sauté-funktionen är enbart för att få ingrediernsa riktigt varma och tid sparas för själva tryckkokningen om innehållet redan är uppvärmt.

  2. Tillsätt alla ingredienser förutom de söta ingredienserna, syltsockret och honungen.

  3. Sätt på locket och glöm inte stänga ventilen. Tryck Manual och sätt tiden fem minuter. När tiden är klar öppnar du snabbt genom att först öppna ventilen.

  4. Rör ned sockret och honungen. Sätt på Sauté-funktionen igen. Tryck Adjust så den står på More (extra varm). Låt sylten koka 10-15 minuter och rör om då och då. 

  5. Häll upp på rengjorda burkar.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *