Laga mat med elektronisk tryckkokare

Mangochutney

Mangochutney

En rejäl sked med chutney lyfter vilken indisk rätt som helst. Den kryddiga, söta och oftast heta marmeladen passar väldigt bra till indiska rätter där sötman bryter av bra. En chutney kan variera ganska mycket beroende på vilken kryddsättningen den har. Men något av ett måste för mig är stinget och lite hetta från färskriven ingefära.

Mangochutney
Ingredienser
  • 1 pkt (225gr) mango (frusen går bra)
  • 2 dl rå socker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 gul lök (hackad)
  • 0,75 dl gula russin
  • 5 msk riven ingefära
  • 2 kanelstänger
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 röda chili, eller chiliflakes efter eget tycke
Instruktioner
  1. Välj Sauté-funktionen. Smält lite mat och fräs sedan löken några minuter, så den börjar svettas och bli genomskinlig.

  2. Strö över sockret, rör om och låt sockret börja smälta lite, någon minut. Tillsätt sedan vinäger och resterande ingredienser. Rör om så alla ingredienser blandas. Stäng av Sauté.

  3. Sätt på locken och stäng ventilen. Välj Manual och sätt tiden på fem minuter. Öppna ventilen direkt, och när trycket har sjunkit tillräckligt så att tryckindikatorn sjunker öppnar du locket.

  4. Rör om med en slev. Sätt på Sauté-funktionen igen på (normalt värmeläge). Rör om då och då och reducera chutney tills den blir trögflytande. Det kan ta 5-10 minuter, beroende på hur fast chutney du önskar.

  5. Häll upp på rengjord burk och förvara i kylskåp.

 



1 thought on “Mangochutney”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *