Laga mat med elektrisk tryckkokare

Kycklingpasta Toscana

Kycklingpasta Toscana

En snabblagad pastarätt som fungerar utmärkt en stressig vardag. Hela rätten tillagas med några få korta moment direkt i grytan, sås och pasta i ett. Vill du göra den lite lyxigare tillsätter du lite knaperstekt Pancetta, eller vanligt svensk bacon. Servera med extra riven parmesan och några varv med pepparkvarnen!

Kycklingpasta Toscana
Ingredienser
  • 2 st kycklingfiléer ca:400gr
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • 250 gr pasta
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 100 gr cream cheese
  • 1 dl riven parmesantost
  • 70 gr babyspenat
  • färsk basilika
  • salt + peppar
Instruktioner
  1. Starta din Instant Pot med funktionen Sauté (hot). Stek kycklingfiléerna i lite olivolja och låt dem ta lite färg på båda sidor. Lyft sedan upp kycklingen.

  2. Häll i lite mer olja och fräs lök och vitlök mjuka. Det tar ett par minuter.

  3. Häll sedan i kycklingbuljongen och skrapa lite med en träslev i botten så ev fastbränd lök lossnar. Det sitter mycket smak i botten som frigörs.

  4. Häll sedan i pastan och kycklingbuljongen. Rör om lite så allt fördelas jämnt. På toppen av pastan lägger du i kycklingfiléerna. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck Manual och sätt tiden på 3 minuter. En bra riktlinje brukar vara att halvera den koktid som det står på pastaförpackningen när du tillagar den i en elektronisk tryckkokare.

  5. När tiden är ute låter du grytan vila i fem minuter innan du försiktigt börjar öppna ventilen. Gör det i små korta omgångar. Det finns nämligen risk för att pastan har bildat skum som isåfall pressas ur ventilen. Om du märker att så är fallet, låt den vila ytterligare ett par minuter innan du försöker igen.

  6. Plocka upp kycklingen och låt dem vila lite på en skärbräda.

  7. Pastablandningen är nu en ganska blek, tråkig och vattnig historia. Välj Sauté igen. Rör ned cream cheese, strimlade soltorkade tomater, salt, peppar och spenaten. 

  8. Skär kycklingen i lagom stora munsbitar och lägg ned dem i pastan.

  9. Låt det puttra försiktigt några minuter så spenaten blir mjuk. Slutligen rör därefter ned den färska hackade basilikan och parmesanosten.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *