Laga mat med elektrisk tryckkokare

Quinotto med champinjoner

Quinotto med champinjoner

Nyttigt, snabblagat, billigt och riktigt god tycker jag att den här vegetariska rätten är. Jag valde att kalla den för Quinotto då den påminner mycket om risotto i konsistensen.

Quinoa är en ört och det är dess nyttiga frön som man äter. I dagens mat-klimat då det hetsas mot både gluten och kolhydrater är detta ett utmärkt alternativ till ris eller couscous. Eller så äter man det helt enkelt för att det är gott!

Quinotton mättar bra och är rik på fullvärdigt protein (=innehåller alla essentiella aminosyror som kroppen inte själv kan tillverka) så du behöver inte addera något extra proteintillbehör även om det är gott med falafel till. Servera den med massor av koriander (eller persilja om du inte gillar koriander).

Quinotto
Ingredienser
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 250 gr champinjoner
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk miso eller bönpasta
  • 1 msk paprika pulver
  • 4 dl fond
  • 2 msk soya
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • svartpeppar
Instruktioner
  1. Börja med att skölja quinoan och låt den svälla några minuter. Under tiden kan du börja förbereda och hacka de övriga ingredienserna.

  2. Hacka lök och vitlök. Fräs dem några minuter med Sauté-funktionen.

  3. Under tiden delar du svampen i "kvartar". Tillsätt svampen i lökblandningen och låt dem fräsa med under några minuter.

  4. När svampen börjar få lite färg tillsätter du tomatpuré, miso och paprikapulver.Låt kryddorna hettas upp innan du häller i fond och soya.

  5. Hacka paprika ca:3x3cm stora bitar. Stäng av Sauté-funktionen och lägg paprika och den avrunna quinoan.

  6. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck Manual och ställ tiden på 7 minuter. När tiden är färdig, låt trycket sjunka under fem minuter innan du öppnar ventilen. 

  7. Smaksätt med peppar och ev. lite extra salt. 

  8. Servera med mängder av koriander eller persilja.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *