Laga mat med elektrisk tryckkokare

Sparris och bönsallad med bacon

Sparris och bönsallad med bacon

Det är så lätt av ren vana att bara servera samma tillbehör om och om igen… Därför utmanade jag mig att hitta på något nytt till årets första grillning.

Blandningen visade sig passa bra både till kött och fisk. Det är ganska lätt att överkoka sparrisen och få ett grönt mos. Var noggrann med tiden om du vill undvika sönderkokta grönsaker som förvandlas till ett grönt mos.

När jag lagar mat så gillar jag att improvisera och byta ut ingredienser, så se sugarsnaps och gröna bönor som ett förslag det fungerar säkert utmärkt med andra alternativ.

Sparris och bönsallad med bacon
Ingredienser
  • 100 gr sugarsnaps
  • 250 gr gröna bönor
  • 1 knippe sparris
  • 1 pkt bacon (140 gr)
  • 1 st rödlök
  • 2 st äggulor
  • 1 msk senap
  • 1 msk balsamvinäger
  • sesamfrön (gärna rostade)
Instruktioner
  1. Dela varje sparris i 2-3 bitar beroende på storlek. 

  2. Häll i 3dl vatten i tryckkokaren.

  3. Lägg gröna bönor, sparris och sugarsnaps i en nätkorg som placeras i tryckkokaren.

  4. Välj Manual, men ändra trycket till LOW och ställ tiden på 2 minuter.

  5. När tiden är klar, öppnar du ventilen direkt för att släppa ut trycket. Får de stå för länge blir de lätt överkokta och alldeles för mjuka.

  6. Under tiden som bönor och sparrisen kokar steker du upp bacon krispigt. På slutet tillsätter du rödlöken som får gå med i baconfettet och bli riktigt välstekt.

Dressing
  1. Blanda ihop dressingen, äggulor, senap och balsamvinäger. Salta och peppra efter smak

Bönblandning
  1. Låt sparris och bönor svalna några minuter innan du blandar ned dressingen. Är den för varm koagulerar äggulan snabbt och det blidas klumpar. Skulle det ske är det ingen fara, det kommer smaka likadant.

  2. Rör försiktigt ned det stekta baconet och rödlöken. Spara lite grann för dekoration. Strössla sesamfrön ovanpå.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *