Laga mat med elektrisk tryckkokare

Snabblagad lax med lime-chilisås

Snabblagad lax med lime-chilisås

Från frysta portionsbitar till färdiglagad lax på mindre än 15 minuter? Ja, det går faktiskt och den största tidsåtgången är faktiskt när tryckkokaren skall värmas upp och nå kokpunkten. Sedan går det på fyra minuter! Jag utgår från frysta portionsbitar vid mina instruktioner för tid. Tillagar du tinade bitar bör du nog minska tiden en aning för att undvika för väl tillagade lax.

Perfekt när man bara måste få fram mat snabbt. Såsen rör du ihop snabbt efter att du lagt laxen i din tryckkokare.

Mitt tidigare publicerade recept med sparris- och bönsallad passar perfekt till denna laxen.

Lax med lime-chilisås
Ingredienser
  • 4 st lax i portionsbitar ( 125gr x 4)
Lime-chilisås
  • 1 st lime (pressad)
  • 1 st vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 msk honung
  • 1 msk vatten (hett)
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 msk riven ingefära
  • koriander hackad
  • srirachasås (mängd efter eget tycke)
Instruktioner
Tillagning lax
  1. Häll ned 3 dl vatten i kok-kärlet. Lägg i gallret. Placera de frysta laxbitarna på ett tillklippt bakplåtspapper.

  2. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck Manual och ställ tiden på 4 minuter.

  3. När tiden är ute släpper du ut trycket direkt. Låter du laxen vara kvar under tryck blir den lätt snabbt överkokt.

  4. Häll över såsen före servering.

Lime-chilisås
  1. Pressa limen och häll ned det heta vattnet.

  2. Tillsätt honungen så att den smälter och rörs ut.

  3. Tillsätt övriga ingredienser.

 



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *