Laga mat med elektrisk tryckkokare

Kyckling soppa med spiskummin och jalapeno

Kyckling soppa med spiskummin och jalapeno

När middagen skall tillagas snabbt och serveras fort fungerar denna matiga soppan riktigt utmärkt. Mängden hetta bestämmer du själv, bättre att börja lite försiktigt för jag tycker ofta att jalapenos kan variera ganska ordentligt i styrka.

Jag vill inte kalla den här soppan för Taco-soppa även om den innehåller just de kryddor som vi förknippar med just tacos…

Smakerna lyfter ännu mer om du serveras soppan med lite smulad fetaost, koriander och några nacho-chips att dippa lite med.

Kycklingsoppa med spiskummin och jalapeno
Ingredienser
  • 2 kruka koriander
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2-1 jalapeno (mängd efter smak)
  • 2 st lime (pressade)
  • 1 kg kycklingfiléer
  • 2 burkar körsbärstomater
  • 2 tetror svarta bönor
  • 5 dl frusen majs
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk lökpulver
  • 1 gul lök (hackad)
  • 1 tsk chipotle chili
  • kycklingfond
  • 2,5 dl vatten
Till servering:
  • fetaost
  • koriander
  • nachochips
  • avocado
  • lime
Instruktioner
  1. Mixa koriander, vitlök, jalapeno och saften från de pressade limefrukterna.

  2. Välj funktionen Sauté . Häll i några matskedar olja. När kokaren är färdigupphettad och piper lägger du i hackade kycklingfiléerna. Låt dem fräsa några minuter och tillsätt sedan koriander-röran. Rör om så att kyckling och koriander blandas väl och låt det fräsa ytterligare några minuter så kycklingen inte längre är rosa. Salta och peppra.

  3. Häll sedan i övriga ingredienser. Sätt på locket och stäng ventilen. 

  4. Tryck Manual och ställ tiden på 7 minuter. När tiden är ute stäng av kokaren och låt trycket sjunka i fem minuter, innan ventilen öppnas och släpper ut resterande tryck.

  5. Rör om och servera med smulad fetaost och hackad koriander. Lite nachochips vid sidan passar gott att dippa i såsen också.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *