Laga mat med elektronisk tryckkokare

Pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins

Små goda pannkaks-muffins som passar utmärkt på helg- eller semesterfrukosten. Smaksätt dem med de bär som finns mogna för säsongen. Tänk bara på att inte fylla dem med mycket bär då de lätt annars blir kletiga.

Då de tillagas i ånga blir bitarna en aning mer fuktiga än normala amerikanska pannkakor. Men låt dem vila några minuter och ånga av efter tillagning så blir de en aning fastare i konsistensen. Bitarna är lätta att plocka ur om du tillagar dem i silikonformar.

Pannkaksmuffins
Ingredienser
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk smält smör
  • 1 st ägg
  • blåbär
Instruktioner
  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 

  2. Tillsätt sedan mjölken och rör ut det till en tjock smet. Rör sedan ned yoghurt och smör. Slutligen tillsätts ägget och rör smeten jämn utan några synliga klumpar.

  3. Låt smeten vila och svälla 10 minuter.

  4. Fyll små formar till 3/4.

  5. Tryck sedan ned några blåbär i varje form. 3-4 stycken är lagom, annars blir bitarna lätt för kletiga.

  6. Placera gallret i tryckkokaren och tillsätt 3 dl. vatten. Då smeten räcker till 10-12 småformar får man stapla dem på höjden. Jag löste det med stapelbara bambukorgar för asiatisk ångkokning. Sedan täckte jag det översta lagret med folie, så att det inte skall droppa ned för mycket vatten.

  7. Sätt sedan på locket och stäng ventilen.

  8. Välj Manual och ställ tiden på 5 minuter. När tiden är ute, låt trycket först sjunka under 3 minuter innan ventilen öppnas och resterande ånga släpps ut.

  9. Låt sedan pannkaksbitarna vila och svalna i cirka 10 minuter innan du tar ut dem ur sina formar.

  10. Servera med färska bär, sirap och kanske glass?



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *