Laga mat med elektrisk tryckkokare

Egg-bites

Egg-bites

Läser man amerikanska InstantPot-sidor går det inte att undgå missa de mängder av recept på Egg-bites som publiceras varje dag. Till slut föll jag också för frestelsen och samtidigt passa på att inviga min nyinköpta silikonform.

Egg-bites tror jag har sitt ursprung från Starbucks som till frukost serverar små kulformade, smaksatta omelettformar. Jag valde att smaksätta mina bitar med grillad paprika, gräslök och vällagrad prästost. Knaperstekt bacon, pesto, parmesan är andra smaksättningar som jag tror passar utmärkt. Testa dig fram med det som du gillar!

Silikonform är absolut inte nödvändigt. Det går tex. alldeles utmärkt att tillaga dem, och servera dem direkt ur små glasburkar. Receptet räcker annars till två omgångar i silikonformen.

Bitarna håller sig i minst fem dagar om du förvarar dem i kylskåp och går utmärkt att värma dem snabbt i mikrovågsugnen så gör en ordentlig sats när du ändå är igång!

Egg-bites
Ingredienser
 • 4 st ägg
 • 125 gr keso
 • 1 dl ost riven
 • 1 dl grillad paprika
 • 1 näve spenat
 • salt + peppar
 • 2 msk gräslök
Instruktioner
 1. Mixa ihop ägg, keso och ost väl. En blender går utmärkt.

 2. Tillsätt de resterande ingredienserna och pulsera lite snabbt i blendern. Men bara lite grann så paprikan och spenaten inte finfördelas allt för mycket. 

 3. Häll över smeten i formarna som bitarna skall tillagas i. Använder du silikonformar behövs de inte smörjas. De lossar väldigt lätt ändå.

 4. Lägg först i ett galler i botten och häll ned 3 dl vatten. 

 5. Placera formen/formarna på gallret, det går utmärkt att stapla flera i höjdled.

 6. Sätt på locket och stäng ventilen.

 7. Välj Steam-funktionen och ställ in tiden på 10 minuter. När tiden är ute, låt trycket sjunka naturligt under tio minuter innan du öppnar vetilen och släpper ut det resterande övertrycket av ånga.

 8. Låt bitarna svalna en stund innan servering.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *