Perfekt broccoli

Enkelt och snabbt kan du ångkoka broccoli och få den till alldeles lagom konsistens. Jag använder färska broccolihuvuden. De frysta buketterna tycker jag blir aldrig riktigt nöjd med, vilken metod man än använder…
Broccoli
Ingredienser
- 1-2 huvuden broccoli
- 1,25 dl vatten
Instruktioner
-
Häll i vatten i din tryckkokare.
-
Dela broccolin i mindre buketter. Placera dem i en nätkorg och ställ ned i kokaren.
-
Sätt på locket och stäng ventilen.
-
Välj Manual och ställ tiden på:
-2 huvuden (ca: 5-7,5 dl) broccoli: 0 min för krispig, 1 min för mjuk
-1 huvud (ca: 2-3dl) broccoli: 1 min för krispig, 2 min för mjuk
När tiden är slut öppnar du ventilen direkt och släpper ut ångan. Ta sedan upp korgen direkt. Det är viktigt så att broccolin inte fortsätter att mjukna.