Laga mat med elektrisk tryckkokare

Saag Murgh

Saag Murgh

Visst låter Saag Murgh lite godare än Kycklingcurry med spenat? Samma rätt, bara olika språk. Den här milda med smakrika indiska grytan är enkel att tillaga i en elektrisk tryckkokare. Jag använder kycklinglårfiléer då de inte riskerar att bli torra som bröstfiléer ibland kan bli. Om du vill, kan du efter tillagning lyfta ur kyckling och lite snabbt mixa grytan med en handmixer för mer finfödelad gryta.

Saag Chicken
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
  • 2 msk olja
  • 1 tsk kummin hel
  • 1 msk färsk ingefära riven
  • 1 rödlök hackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk cayenne peppar
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 4 st kardemummakapslar
  • 750 gr kycklinglårfilé
  • 1 kanelstång
  • 1,5 dl krossade tomater
  • 1 stor påse babyspenat ca:375 gr
  • 1 lime
  • koriander
Instruktioner
  1. Starta med Sauté. Fräs kumminfröna i lite olja. När de börjar fräsa och låta tillsätter du finhackad rödlök. Rör om.

  2. Riv ingefära och rör ned det i lökblandningen och låt det fräsa så löken mjuknar.

  3. Efter ca:5 minuter, lägg i kycklinglårfiléerna (hela) och de övriga kryddorna.

  4. Hacka spenaten grovt och rör ned den med krossade tomater.

  5. Sätt på locket och stäng ventilen.

  6. Välj Manual och ställ tiden på 12 minuter. När tiden är klar låter du trycket sjunka långsamt, tills ventilen släpper. Ca:15 minuter.

  7. Plocka ur kanelstång och kardemummakapslarna.

  8. Rör ned limejuice och smaka av med lite svartpeppar och ev. salt.

  9. Servera med färsk koriander och basmatiris



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *