Laga mat med elektrisk tryckkokare

Kung Pao – asiatiskt kycklinggryta

Kung Pao – asiatiskt kycklinggryta

Sichuan köket, eller Szechuan som det också kallas, är ett av de mest berömda kinesiska köken.  Typisk smak för dessa maträtter är kryddstarka och smakfulla. Man använder chili och vitlök, men även ingefära och jästa sojabönor. Nästan varje rätt i Szechuan köket har sin unika smak.

Kung Pao, är en klassisk kinesisk kycklinggryta. En riktigt vanlig rätt, som vi svenskar ofta förknippar med “kina-mat”. Avgör själv hur het du vill att den skall vara, godast tycker jag att den blir om man använder sichuan-peppar men det går såklart att improvisera med vilken typ av chili-peppar som du har att tillgå.

Asiatisk kycklinggryta
Ingredienser
  • 1 kg kycklingbröstfiléer skurna i tärningar
  • 2-3 msk olja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 tsk Szechuanpeppar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st zucchini (liten)
  • 1 st broccolihuvud
Sås
  • 5 msk hoisinsås hackade
  • 0,75 dl ljus soya
  • 3 msk honung
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk miso
Redning
  • 2 msk maizena
  • 3 msk vatten
Instruktioner
  1. Starta funktionen Sauté.  Fräs vitlök och kyckling i lite olja i lagom stora omgångar.

  2. Blanda alla ingredienserna till såsen.

  3. Blanda kyckling och såsen i tryckkokaren. Sätt på locket och stäng ventilen.

  4. Välj Manual och ställ tiden på 3 minuter. När tiden är klar släpp ut övertrycket direkt.

  5. Plocka sedan ut kycklingen och lägg den åt sidan

  6. Lägg i grönsakerna i såsen. Välj Sauté funktionen

  7. Blanda maizena och vatten och rör sedan ned det i såsen. Låt såsen koka upp. Tryck sedan Cancel.

  8. Lägg tillbaka kyckling häll över cashewnötterna.

  9. Servera med ris och rostade sesamfrön.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *