Laga mat med elektrisk tryckkokare

Brysselkål med fetaost och lönnsirapvinägrett

Brysselkål med fetaost och lönnsirapvinägrett

Har du fått över lite brysselkål efter julhelgen? Inte? Passa då annars på att köpa en nätpåse eller två nu när det är högsäsong och ofta väldigt bra pris! Den här metoden går mycket snabbare än i ugnen, då man får passa dem och vända dem regelbundet.

Kokt brysselkål är inte min favorit utan jag föredrar dem lätt stekta för att få fram lite andra smaker och gärna kombinerad med frisk syrlighet som en vinägrette. Salladen passar lika bra som sido- eller huvudrätt.

Brysselkål med fetaost och lönnsirapvinägrett
Ingredienser
  • 500 gr brysselkål (en nätpåse)
  • 1 rödlök (skuren i små "båtar")
  • 1 tsk miso
  • 75 gr fetaost ( halvt paket)
  • 4-5 st salladslökar
  • 0,5 dl torkade tranbär
  • 0,5 dl hackad persilja (färsk)
Vinägrett
  • 1 msk lönnsirap
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • peppar
Instruktioner
  1. Börja med halvera brysselkålen. Rensa bort bruna och vissna ytterblad.

  2. Häll i 3 dl vatten i tryckkokaren. Placera de halverade kålhuvudena i en nätkorg som sedan placeras i tryckkokaren. 

  3. Sätt på locket och stäng ventilen.

  4. Välj Manual och ställ tiden på 2 minuter.

  5. Släpp ut trycket direkt när kokningen är klar. Lyft ut korgen och så kålen ånga av.

  6. Häll ut kokvattnet och torka kärlet.

  7. Välj Sauté och värm upp kärlet igen. Häll i lite olja eller smör. Fräs rödlök och brysselkålen, rör om då och då lite försiktigt.

  8. Under tiden kan du blanda ihop vinägretten.

  9. När kålen har fått lite färg är den klar. Stäng av Sauté genom att trycka på Stop. Ta upp kok-kärlet och rör försiktig ned vinägretten, lite åt gången. Salta och peppra, och smaka av.

  10. Låt blandningen svalna 5-10 minuter innan du rör ned resterande ingredienser. 



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *