Laga mat med elektrisk tryckkokare

Kål-skål i expressfart

Kål-skål i expressfart

Nytt år och nya tag, så vad passar inte bättre än en en nyttig, billig rätt som tillagas på några få minuter?

Det här är en riktig lat-rätt som jag brukar tillaga när tiden inte riktigt räcker till men jag vill ändå ha ett nyttigt alternativ till att köpa någon färdig snabbmat.

Det går att tillaga rätten med valfri färs. Oftast gör jag den med någon vegetariskt alternativ tex “Pease” som är en färs gjord på ärt-protein och som man hittar  i frysdisken bland övriga vegetariska alternativ. Jag äter ju också kött så för att få lite mer djup och fyllig smak tillsätter jag fisksås, men det går självklart att utesluta.

Kål-skål
Ingredienser
  • 1 gul lök (hackad)
  • 2 klyftor vitlök (hackad)
  • 350 gr färs
  • 500 gr strimlad kål och morötter
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 msk soya (japansk)
  • 1 msk fisksås
  • chili
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Tryck Sauté och fräs de båda sorterna lök några minuter. 

  2. Tillsätt ingefära och färsen. Låt det fräsa med några minuter.

  3. Lägg sedan i soya, buljong, chili, salt och peppar. Rör runt och smaka av.

  4. Stäng av Sauté funktionen.

  5. Lägg sedan strimlad kål och morötter ovanpå färsblandningen. Rör INTE om.

  6. Sätt på locket och stäng ventilen.

  7. Tryck Manual och ställ tiden på 0 minuter. Dvs. kokaren kommer starta tryckkokning, men så fort den när rätt tryck avstannar tillagningen.

  8. Öppna ventilen direkt när tiden är ute. Rör om.

  9. Servera med tillbehör som du tycker passar. Hackade nötter, kimchi, soyabönor, picklad rödlök är bara några tillbehör som jag tycker är gott och passar den här rätten.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *