Laga mat med elektrisk tryckkokare

Beluga bolognese

Beluga bolognese

Jag försöker dra ned på min köttförbrukning så därför har jag försökt experimentera fram en vegetarisk version av en köttfärssås. Egentligen undviker jag ju inte kött helt så oftast tycker jag att man får godare smaker genom att använda fond eller buljong som är baserad på animaliska produkter. Men det är helt upp till dig vad du föredrar.

Beluga bolognese
Ingredienser
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 2 msk miso
  • 1 sötpotatis fintärnad
  • 2 msk hackad persilja (frusen)
  • 1 dl rödvin
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 umami buljongtärning
  • 1,5 dl vatten
  • 100 gr creme cheese
Instruktioner
  1. Hacka lök och vitlök. Starta din tryckkokares Sauté-funktion under tiden.

  2. Fräs löken några minuter i olja eller smör så att den mjuknar och blir genomskinlig.

  3. Tillsätt de torra kryddorna och låt dem hettas upp och fräsa med en stund så smakerna frigörs. Tryck sedan på Stop så sauteringen avslutas.

  4. Skala sötpotatisen och tärna den i små bitar ca:1x1cm.

  5. Lägg ned alla ingredienser förutom färskosten.

  6. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck Manual och ställ tiden på 15 minuter.

  7. När tiden är ute, låt trycket sjunka under tio minuter innan du öppnar ventilen och släpper ut det sista av trycket.

  8. Plocka upp lagerbladen och rör om lite och om sötpotatisen inte riktigt kokat sönder, kan du pressa den lite lätt med en slev. Rör sedan ned färskosten.

  9. Smaka av med salt och peppar.

  10. Servera med rikliga mängder av parmesanost!



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *