Laga mat med elektrisk tryckkokare

Om

Jag blev intresserad av att börja använda elektronisk tryckkokare efter att ha läst mängder om dem på amerikanska matbloggar. Maskinen är inte en ny uppfinning. Men något skedde under förra året, 2016 när intresset för maskinen formligen exploderade.

Efter att ha gått och grunnat några månader bestämde även  jag mig för att falla för frestelsen. Efter lite sökande på nätet lyckades jag till slut hämta ut ett paket med en order från Storbritannien.

Jag satte igång direkt med mitt nyvunna intresse. Testade och letade recept över hela nätet. Det var då som jag upptäckte något… ekot av att vara helt ensam. Här fanns jag, så vitt jag vet nästan helt ensam användare i Sverige. När jag skriver det här i mitten av 2017 är jag iallafall helt ensam om att publicera recept på svenska som är anpassade för elektronisk tryckkokning. Jag är övertygad om att namnet InstantPot kommer vara synonymt med tryckkokning även här i Sverige. Förr eller senare.

Det var därför som jag bestämde mig för att starta den här sidan. Här vill jag dela med mig av de erfarenheter som jag gjort men också dela mitt brinnande matintresse.Nyfikenheten och ständigt hitta ny inspiration till maten och måltiden!

Jag hoppas att min sida skall kunna vara med och förhoppningsvis inspirerar dig!

Välkommen!