Skriv ut

Risgrynsgröt

Portioner 2

Ingredienser

  • 1 dl grötris
  • 2 dl vatten
  • 3,5 dl mjölk
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk strösocker

Instruktioner

  1. Lägg i alla ingredienser i din kok-kärlet. Välj funktionen Sauté.

  2. Rör om ganska regelbundet under tiden som gröten värms upp. Detta gör du för att mjölken inte skall brännas fast i botten.

  3. När gröten börjat koka upp, låt den gärna fortsätta koka ordentligt under några minuter. Detta gör att mjölkproteinerna hinner förändras lite och minskar risken för att gröten skall brännas fast i botten.

  4. Stäng av Sauté-funktionen.

  5. Lägg på locket och stäng ventilen.

  6. Välj Manual, men trycket skall vara inställt på LOW. Ställ tiden på 16 minuter.

  7. När tiden är ute låter du trycket sjunka under tio minuter innan ventilen öppnas för att släppa ut kvarvarande övertryck.