Skriv ut

Butter chicken


Ingredienser

  • 600 gr benfria kycklinglår (delade i bitar efter egen smak)
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 5 vitlöksklyftor (hackade)
  • 2-3 cm färsk ingefära (finhackad)
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen korander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chiliflingor (mängd efter smak)
  • 0,5 tsk malen kummin
  • 1 grön paprika (skuren i bitar)
  • 1 burk passerad tomat
  • 1 buljongtärning + 1 dl vatten (eller 4-5 msk kycklingfond)
  • salt + peppar
  • 1 burk kokosmjölk
  • färsk koriander

Instruktioner

  1. Låt smöret smöret först smälta i kärlet genom att välja Sauté. När fettet har tystnat lägger du ned löken som får sauteras till den blir mjuk och genomskinlig, ca: 6-8 minuter. Rör om då och då, så att löken inte bränner fast.

  2. Tillsätt därefter vitlök och ingefära som får stekas med under en minut. 

  3. Blanda sedan ner de resterande torra kryddorna. Rör om väl och låt kryddblandningen hettas upp snabbt innan kycklingen gör blandningen sällskap. Låt kycklingen brynas i 4-5 minuter.

  4. När kycklingen fått lite färg tillsätts tomater, paprika och kycklingfonden. Avsluta sauteringen genom att trycka Cancel.

  5. Sätt på locket, stäng ventilen och välj Poultry. Skärmen visar nu automatiskt 15minuter. 

  6. När tryckkokningen är färdig låter du trycket sjunka naturligt. Detta tar ca:10-15 minuter.

  7. Ta sedan av locket och rör ned kokosmjölken.

  8. Vid servering tillsätts färsk koriander.