Skriv ut

Halloncurd

Ingredienser

  • 85 gr smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 äggulor
  • 1 saften av en citron
  • 1 paket frysta hallon (tinade)
  • ev. några droppar röd husfärg

Instruktioner

  1. Mixa smör och socker i en matberedare i ett par minuter.

  2. Tillsätt ett ägg åt gången och mixa ihop ägget innan du tillsätter det andra. Samma tillvägagångssätt med äggulorna.

  3. Pressa saften ur citronen. Häll ned saften i matberedaren under tiden som knivarna kör. Låt det blandas ordentligt. Tillsätt sedan hallonen.Ibland kan du behöva stanna maskinen och röra i sockret som eventuellt sätter sig på kanterna.

  4. Häll sedan ned blandningen i en glasburk. Sätt ett lock på, men skruva inte åt det!

  5. Placera först gallret i botten av ditt kärl och häll i 3 dl vatten. Placera burken gallret.

  6. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck Manual och ställ tiden på 10 minuter. När tillagningen är klar låter du trycket sjunka naturligt innan du plockar ut din glasburk.

  7. Rör om curden och låt den svalna innan du stoppar den i kylen. Den håller ungefär en vecka i kylen och minst två månader i frysen.