Skriv ut

Boeuf Bourguignon

Ingredienser

  • 1 pkt bacon
  • 2 msk smör
  • 1 kg nöttkött
  • 2 st morötter
  • 15 st smålökar
  • 3 st vitlöksklyftor (hackad)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk timjan
  • 200 gr champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl rödvin
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 lagerblad
  • persilja (hackad)
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  1. Starta din maskin med Sauté. Klipp baconet i strimlor. När grytan är varm fräser du baconet krispigt. Lägg över baconet på hushållspapper så det får droppa av.

  2. Låt fettet från baconet vara kvar i grytan. Om nödvändigt tillsätt lite smör. Tärna köttet i lagom stora kuber, 2-3cm och bryn dem i omgångar så de tar lite färg, 4-5 minuter. Salta och peppra. Lägg den brynta köttet åt sidan.

  3. Skiva morötterna i ganska grova slantar. Fräs dem ihop med den hackade vitlöken och skalade, hela smålökar under några minuter. Det skall inte ta för mycket färg men samtidigt bli lite mjuk. Tillsätt champinjonerna. Hittar du inte "småsvamp" halverar du dem.

  4. Tillsätt tomatpurén och timjan, rör om lite så det fördelar sig ordentligt med de brynta grönsakerna.

  5. Lägg tillbaka köttet. Pudra över vetemjölet och rör runt så att det fördelar sig bra över grytan.

  6. Tillsätt vin, buljong och lagerblad. Stäng av Sauté. Sätt på locket, stäng ventilen. Tryck manual och ställ tiden på 35 minuter. När tiden är ute, stänger du av maskinen och låter trycket sjunka långsamt innan du öppnar locket.

  7. Före servering strössla den krispiga baconet och lite hackad persilja.

  8. Servera med ris, kokt eller ungsstekt potatis