Skriv ut

Quinotto

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 250 gr champinjoner
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk miso eller bönpasta
  • 1 msk paprika pulver
  • 4 dl fond
  • 2 msk soya
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • svartpeppar

Instruktioner

  1. Börja med att skölja quinoan och låt den svälla några minuter. Under tiden kan du börja förbereda och hacka de övriga ingredienserna.

  2. Hacka lök och vitlök. Fräs dem några minuter med Sauté-funktionen.

  3. Under tiden delar du svampen i "kvartar". Tillsätt svampen i lökblandningen och låt dem fräsa med under några minuter.

  4. När svampen börjar få lite färg tillsätter du tomatpuré, miso och paprikapulver.Låt kryddorna hettas upp innan du häller i fond och soya.

  5. Hacka paprika ca:3x3cm stora bitar. Stäng av Sauté-funktionen och lägg paprika och den avrunna quinoan.

  6. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck Manual och ställ tiden på 7 minuter. När tiden är färdig, låt trycket sjunka under fem minuter innan du öppnar ventilen. 

  7. Smaksätt med peppar och ev. lite extra salt. 

  8. Servera med mängder av koriander eller persilja.