Skriv ut

Lax med lime-chilisås

Ingredienser

  • 4 st lax i portionsbitar ( 125gr x 4)

Lime-chilisås

  • 1 st lime (pressad)
  • 1 st vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 msk honung
  • 1 msk vatten (hett)
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 msk riven ingefära
  • koriander hackad
  • srirachasås (mängd efter eget tycke)

Instruktioner

Tillagning lax

  1. Häll ned 3 dl vatten i kok-kärlet. Lägg i gallret. Placera de frysta laxbitarna på ett tillklippt bakplåtspapper.

  2. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck Manual och ställ tiden på 4 minuter.

  3. När tiden är ute släpper du ut trycket direkt. Låter du laxen vara kvar under tryck blir den lätt snabbt överkokt.

  4. Häll över såsen före servering.

Lime-chilisås

  1. Pressa limen och häll ned det heta vattnet.

  2. Tillsätt honungen så att den smälter och rörs ut.

  3. Tillsätt övriga ingredienser.