Laga mat med elektrisk tryckkokare

Elvisgröt

Elvisgröt

Det här är inte frukosten som du kan äta varje dag. Inte ens varje helg heller. Men ibland skriker min kropp efter onyttigheter… Personligen tycker jag att man skall ha en sansad inställning till dieter och kosthållning. Man kan äta det mesta, men inte alltid… Det handlar om om hur ofta och hur mycket.

Det här är ett enklare alternativ till den riktigt syndiga Elvis-mackan, som jag egentligen har ganska svårt för. Egentligen inte på grund av smakerna utan mer beroende på den lite degiga konsistensen som blir med vitt formbröd. Så istället tog jag smakerna och förvandlade en ordinär havregrynsgröt till något betydligt mer passande till en dagen-efter brunch.

Välj en riktigt mörkt choklad, det räcker med någon enstaka ruta, som du hackar… När den smälter i den varma gröten och kombineras med bananen påminner smaken lite av grillad banan.

Elvisgröt
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
 • 1,5 dl havregryn
 • 2,5 dl vätska (mjölk eller vatten)
 • 2 msk jordnötssmör
 • 1/2 banan
 • mörk choklad
 • hackade nötter (jordnötter eller hasselnötter går bra)
Instruktioner
 1. Häll i 3 dl vatten och placera gallret på botten av behållaren.

 2. Blanda havregrynsgröt och vätska i en glasburk. Tillsätt jordnötssmöret.

 3. Placera glasburken på gallret och sätt på locket och stäng ventilen.

 4. Välj Manual-funktionen och sätt tiden på 3 minuter. När tiden är ute väntar du fem minuter innan du släpper ut resten av trycket. Rör om gröten och låt den vila ytterligare några minuter.

 5. Under tiden hackar du banan, choklad och nötter. Vänd sedan ned "hacket" i gröten. Rör om. Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *