Skriv ut

Devil's Jam

Ingredienser

  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 rödlök (finhackad)
  • 5 vitlöksklyftor (finhackade)
  • 1 msk riven ingefära (färsk)
  • 1 röd paprika (finhackad)
  • 1-2 röd chilipeppar (finhackad)
  • 0,5 dl 12% ättika
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 1,5 dl syltsocker
  • 2 msk honung
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Häll i burken med krossade tomater och starta Sauté-funktionen (medium). Under tiden som grytan hettas upp hackar du ingredienserna och tillsätter dem i tomaterna som hettas under tiden. Anledningen till att starta med Sauté-funktionen är enbart för att få ingrediernsa riktigt varma och tid sparas för själva tryckkokningen om innehållet redan är uppvärmt.

  2. Tillsätt alla ingredienser förutom de söta ingredienserna, syltsockret och honungen.

  3. Sätt på locket och glöm inte stänga ventilen. Tryck Manual och sätt tiden fem minuter. När tiden är klar öppnar du snabbt genom att först öppna ventilen.

  4. Rör ned sockret och honungen. Sätt på Sauté-funktionen igen. Tryck Adjust så den står på More (extra varm). Låt sylten koka 10-15 minuter och rör om då och då. 

  5. Häll upp på rengjorda burkar.