Skriv ut

Mangochutney

Ingredienser

  • 1 pkt (225gr) mango (frusen går bra)
  • 2 dl rå socker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 gul lök (hackad)
  • 0,75 dl gula russin
  • 5 msk riven ingefära
  • 2 kanelstänger
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 röda chili, eller chiliflakes efter eget tycke

Instruktioner

  1. Välj Sauté-funktionen. Smält lite mat och fräs sedan löken några minuter, så den börjar svettas och bli genomskinlig.

  2. Strö över sockret, rör om och låt sockret börja smälta lite, någon minut. Tillsätt sedan vinäger och resterande ingredienser. Rör om så alla ingredienser blandas. Stäng av Sauté.

  3. Sätt på locken och stäng ventilen. Välj Manual och sätt tiden på fem minuter. Öppna ventilen direkt, och när trycket har sjunkit tillräckligt så att tryckindikatorn sjunker öppnar du locket.

  4. Rör om med en slev. Sätt på Sauté-funktionen igen på (normalt värmeläge). Rör om då och då och reducera chutney tills den blir trögflytande. Det kan ta 5-10 minuter, beroende på hur fast chutney du önskar.

  5. Häll upp på rengjord burk och förvara i kylskåp.