Skriv ut

Butter chicken

Ingredienser

  • 2 gula lökar (finhackade)
  • 5 vitlöksklyftor (hackade)
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk garam masala
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 kg kycklingbröstfiléer
  • 1-2 dl grädde (efter eget önskemål)
  • 75 gr smör
  • hackad koriander (kan serveras vid sidan om)
  • 1 kapsel fond de chef-kyckling (kan ersättas med buljongtärning)

Instruktioner

  1. Välj Sauté-funktionen (medium). Under tiden som kärlet blir varmt, hackar du de gula lökarna och vitlöksklyftorna. Fräs löken några minuter så den mjuknar och blir genomskinlig.

  2. Tillsätt alla kryddor och låt dem hettas upp någon minut så aromerna börjar spridas. Häll sedan i de krossade tomaterna. Rör om. Lägg i de hela kycklingfiléerna ovanpå såsen (det går bra med frysta filéer).

  3. Stäng av Sauté-funktionen. Sätt på locket och stäng ventilen. Välj Manual ställ tiden på 10 minuter (om du har frysta filéer öka tiden med 2 extra minuter). När tiden är klar, låt trycket sjunka naturligt, ca 15 minuter, innan du öppnar locket.

  4. Plocka ur kycklingfiléerna och lägg dem åt sidan.

  5. Tomatsåsen som är kvar mixar du slät. Det går bra med en stavmixer, eller vanlig mixer.

  6. Häll tillbaka den mixade tomatsåsen i ditt kärl, utan värme. Tillsätt smöret som långsamt får smälta i såsen. Häll sedan i grädden. Rör om.

  7. Skär kycklingfiléerna i önskade stora bitar. Tillsätt dem i tomatsåsen. Rör om. Rör ned koriandern när temperaturen är lagom för servering. Bjuder du någon som inte gillar koriander går det bra att servera den vid sidan om, så var och en kan ta önskad mängd.