Skriv ut

Kycklingfärslimpa med texmexkryddning

Ingredienser

  • 1 gul lök (finhackad)
  • 800 gr kycklingfärs
  • 0,5 msk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk fisksås
  • 2 dl panko
  • 1 ägg
  • 1 burk (ca:2,5dl) tacosalsa + 1 dl vatten ( egenlagad går självklart minst lika bra!)

Instruktioner

  1. Starta den tryckkokare med Sauté-funktionen. Fräs löken några minuter i lite matfett. Låt den inte ta för mycket färg, den är färdig när den blivit genomskinlig. I slutet tillsätter du tomatpurén och de torkade kryddorna, så de hettas upp och avger aromerna lite mer.

  2. Blanda den frästa löken med de resterande ingredienserna till en fast smet. Låt den gärna stå och vila i kylskåpet 30-60 minuter så smeten får svälla ordentligt.

  3. Under tiden kan du rengöra din gryta. Sätt tillbaka grytan och häll ned salsan. Jag spädde salsan med lite vatten för att undvika att den bränns vid.

  4. Forma färsen till en boll som går ryms i formen. Låt det finnas några centimeter distans till kastrullens sidor.

  5. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck Manual och ställ tiden på 25 minuter. När tiden är ute låter du trycket sjunka naturligt ca:15 minuter. Under tiden som trycket sjunker kan du sätta igång din vanliga ugn, 225°C. Pensla din köttfärslimpa med salsan som den har kokat i. Ställ in i köttfärslimpan i mitten av ugnen. Låt den få lite färg ca: 10-15 minuter. 

  6. Servera den med den resterande salsan och hackad koriander.