Skriv ut

Beluga Chili

Ingredienser

  • 4 st selleristjälkar
  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk chipotle chilipulver
  • 2 tsk kakao
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk misopasta
  • 2 dl vatten
  • 2 st sötpotatisar (normalstora)
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2,5 dl Beluga linser
  • 3 st. tetror passerade tomater (390gr. st.)
  • 0,5 l grönsaksbuljong
  • peppar
  • peppar

Instruktioner

  1. Tärna selleri, lök och vitlök. Fräs dem lite mjuka i olja med Sauté-funktionen.

  2. Tillsätt kryddorna, spiskummin, paprikapulver, chili, kakao. Rör om med en slev och låt kryddorna bli upphettade lite så aromerna sprider sig lite.

  3. Lägg även ned tomatpurén och misopastan. Rör om lite och lät blandningen värma upp sig. Om något bränner fast (lite) i botten är det ingen fara.

  4. När blandningen fått sauteras ytterligare någon minut tillsätter du 2 dl vatten. Rör runt så att det som fastnat i botten löser upp sig. Mängder av smaker sitter i det fastbrända.

  5. Skala sötpotatisen och tärna den i centimeterstora kuber. Skölj och tärna även paprikan. Bryt ned blomkålen i små "buketter". Rör ned dem i kryddblandningen.

  6. Tillsätt passerad tomat och buljong.

  7. Skölj linserna i ett durkslag och rör ned även ned dem i kärlet.

  8. Rör med en slev så ingredienserna blandas ordentligt.

  9. Stäng av Sauté funktionen

  10. Sätt på locket, stäng ventilen och välj Manual och 30 minuter. När tiden är ute låter du trycker sjunka i tio minuter innan du öppnar ventilen.

  11. Salta och peppra efter smak.