Skriv ut

Jordgubbssylt med kanel

Ingredienser

  • 700 gr jordgubbar
  • 5-7 dl syltsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 citron (den pressade saften)

Instruktioner

  1. Skölj och rensa jordgubbarna. Dela den några ggr med en kniv och blanda dem med socker i en bunke. Rör om ordentligt och låt dem sedan stå i cirka tio minuter. Sockret kommer få jordgubbarna att vätska sig, så du slipper tillsätta vätska för att kunna koka upp sylten i tryckkokaren.

  2. Pressa citronen och häll ned det i jordgubbarna. Tillsätt kanelstänger och vanilj.

  3. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck Manual och ställ tiden på 1 minut. När tiden är ute låter du trycket långsamt sjunka under 15 minuter innan du öppnar ventilen.

  4. Häll över sylten i väl rengjorda burkar. Jag tycker det är enklast rengöra burkarna genom att diska dem lite snabbt, men sedan ställa in dem i ugnen i tio minuter med värmen på strax över hundra grader. Tillslut direkt.

  5. Vill du förvara burkarna i skafferiet tycker jag att du läser på om olika sätt att  konservera sylt.