Skölj och rensa jordgubbarna. Dela den några ggr med en kniv och blanda dem med socker i en bunke. Rör om ordentligt och låt dem sedan stå i cirka tio minuter. Sockret kommer få jordgubbarna att vätska sig, så du slipper tillsätta vätska för att kunna koka upp sylten i tryckkokaren.
Pressa citronen och häll ned det i jordgubbarna. Tillsätt kanelstänger och vanilj.
Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck Manual och ställ tiden på 1 minut. När tiden är ute låter du trycket långsamt sjunka under 15 minuter innan du öppnar ventilen.
Häll över sylten i väl rengjorda burkar. Jag tycker det är enklast rengöra burkarna genom att diska dem lite snabbt, men sedan ställa in dem i ugnen i tio minuter med värmen på strax över hundra grader. Tillslut direkt.
Vill du förvara burkarna i skafferiet tycker jag att du läser på om olika sätt att konservera sylt.