Skriv ut

Pad Thai

Portioner 2 portioner

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 2 msk ljus soya
  • 1 msk vitlökspasta (kan ersättas med 2-3 hackade klyftor)
  • 200 gr tofu
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl kycklingfond
  • 0,5 dl pad thaisås
  • 100 gr risnudlar
  • 1 st paprika röd eller gul
  • 1 dl morötter (i stickor)
  • 1 knippe salladslök

Till servering

  • lime
  • jordnötter
  • koriander

Instruktioner

  1. Tryck Sauté och låt grytan bli varm. Håll sedan ned oljan. Tillsätt vitlökspasta och tofu som får fräsa en stund. Rör lite försiktigt med en träslev. 

  2. Flytta innehållet lite åt kanterna och kläck äggen på den tomma delen. Låt dem stelna lite grann, cirka 45-60 sekunder innan du rör samman ägget med tofun.

  3. Tillsätt soya och pad thaisås. Rör om lite så att såsen fördelas. Häll sedan i fonden.

  4. Placera sedan de blötlagda nudlarna ovanpå.

  5. Sätt på locket, stäng ventilen  och välj Manual. Ställ tiden på 2 minuter.

  6. Efter de två minuter öppnar du ventilen direkt för att släppa ut allt övertryck. Öppna sedan locket. Lägg ned morötter, paprika och salladslöks och rör om försiktigt så att allt blandas. Låt blandningen vila några minuter så att alla ingredienser blir genomvarma.

  7. Servera med lime, hackade jordnötter och koriander.